OM OSS

Eli Cecilie Holden Blakset

Jeg har fra ung alder av alltid vært svært interessert i hunder, men på grunn av allergi i familien ble det aldri hund i barndommen. Det ble derfor et evig ønske å få eie egen hund, og jeg var innom tanken på mange forskjellige raser gjennom årene. Da jeg flyttet for meg selv og endelig kunne realisere drømmen min, falt valget på whippet.

Sommeren 2015 var jeg så heldig å få hente Indie fra Cathrin og Vegard hos Kennel Pearl´s Legacy, og vinteren samme året kom "lillesøster" Jazz fra Kennel Oscarberg i hus. I 2018 kom Lykke, som er fra vårt a-kull, som også er første tispe fra eget oppdrett som har gått i avl og er mor til vårt c-kull. Det siste tilskuddet er Ronja, som ble hentet fra kennel Mac Bells i Sverige i 2022. Med den perfekte størrelsen, det behagelige lynnet og den evige kjærligheten de gir ble det den perfekte rasen for meg, og jeg har aldri angret. Dette er en venn for livet!

På fritiden holder vi på med utstilling og friluftsliv, samt at vi har prøvd oss på lure coursing, agility og smeller. Vi har også vært på flere fjellturer med overnatting i telt, og dette er noe vi håper på å få gjøre i mange år framover.

Jeg har gått oppdretterskolen kurs del 1 i regi av Norsk Kennelklubb.

Jeg holder til i Vestfossen i Øvre Eiker og tar gjerne imot besøk dersom du/dere ønsker å bli bedre kjent med rasen!

Maja Andreassen

Jeg har hele livet vært veldig interessert i dyr, og da spesielt hunder. Ingen skjønner helt hvor den interessen kommer fra, da ingen i familien min driver med hund.  Jeg er utdannet hundeintruktør og jobber på sjuende året på AniCura Dyresykehuset Tromsø. Jeg er også i gang med utdanning til å bli hundeterapaut.

Whippet ble jeg introdusert for da jeg jobbet i hundebarnehage i 2013, og ble mer og mer forelsket. 

Ayla, min første Whippet og mor til vårt A og B- kull, hentet jeg hos Cathrin Rassmussen/Kennel Pearl's Legacy i oktober 2014. 
En helt fantastisk hund, som har tatt meg med på en reise jeg har drømt om hele livet. Jeg (som mange andre) ble bitt av basillen, og året etter, i august 2015 hentet jeg hjem Theo, også fra Cathrin. Fra vårt A-kull beholdt jeg Ida, men hun ble dessverre avlivet i november 2020 grunnet store komplikasjoner etter operasjon av korsbåndet. Gleden var derfor ekstra stor når jeg fikk hente hjem Emma fra Kennel Bluefrost i mars 2021. 
Jeg er også så heldig å få deleie Snuppa fra kennel Bluefrost. 

Vi trener lydighet, og driver aktivt med utstilling. Vi har også prøvd oss på lure coursing, noe som ga stor mersmak, men som ikke arrangeres her i nord, dessverre. På sommerstid går vi på fjellet, sover i telt, og hundene stortrives.

Jeg har gått oppdretterskolen kurs del 1 og 2 i regi av Norsk Kennelklubb. 

Jeg  bor i Tromsø, og møter gjerne andre raseentusiaster på en tur innover Tromsdalen!