OM OSS

Eli Cecilie Blakset

Jeg har fra ung alder av alltid vært svært interessert i hunder, men på grunn av allergi i familien ble det aldri hund i barndommen. Det ble derfor et evig ønske å få eie egen hund, og jeg var innom tanken på mange forskjellige raser gjennom årene. Da jeg flyttet for meg selv og endelig kunne realisere drømmen min, falt valget på whippet.

Sommeren 2015 var jeg så heldig å få hente Indie fra Cathrin og Vegard hos Kennel Pearl´s Legacy, og vinteren samme året kom "lillesøster" Jazz fra Kennel Oscarberg i hus. Det siste tilskuddet er Lykke, fra vårt A-kull i 2018. Med den perfekte størrelsen, det behagelige lynnet og den evige kjærligheten de gir ble det den perfekte rasen for meg, og jeg har aldri angret. Dette er en venn for livet!

På fritiden holder vi på med utstilling og friluftsliv, samt at vi har prøvd oss på lure coursing, agility og smeller. Vi har også vært på flere fjellturer med overnatting i telt, og dette er noe vi håper på å få gjøre i mange år framover.

Jeg holder til i Hokksund i Øvre Eiker og tar gjerne imot besøk dersom du/dere ønsker å bli bedre kjent med rasen!


Maja Andreassen

Jeg jobber på Anicura Dyresykehuset i Tromsø. Der har jeg vært i over tre år, og trives godt. 

Jeg har også jobbet i hundebarnehage (og hundeskole) sammen med masse forskjellige raser, derav whippet også. Jeg ble mer og mer interessert i rasen, og da tiden kom og jeg endelig skulle kjøpe min første hund var det ikke lenger et spørsmål om hvilken rase.

I oktober 2014 hentet jeg min første whippet, Ayla. Det gikk ikke lenge før nr to kom i hus, og på Ayla's 1-årsdag hentet jeg hjem Theo, som er halvbroren til Ayla. Fra vårt A-kull etter Ayla beholdt jeg ei tispe, som heter Ida. 

Vi trener litt agility og lydighet på hobbybasis, og driver aktivt med utstilling. Vi har også prøvd oss på lure coursing, noe som ga stor mersmak. På sommerstid sover vi mye i telt, og hundene stortrives.

Jeg er distrikskontakt i Tromsø for Norsk Whippetklubb, og jobber for å få flere aktiviteter i gang for oss med whippet her i nord.